Till senaste kommentaren

Ställskruvens funktion på passertillsatsen

Jag förstår inte funktionen av ställskruven på passertillsatsen. I manualen står det: i innersta läget får jag ut det mesta av det som passeras. Vad menas med det? Vill man inte alltid få ut det mesta? När vill man inte få ut det mästa? Lägg gärna till i beskrivningen att det som passeras kommer ut genom silen och skrufs kommer ut via tratten. Har ni olika storlekar på silar för att få olika grovt resultat på det som passeras.
Lars Andersson

Kommentarer

  • Hej Lars,

    ställskruven reglerar flödet genom passertillsatsen. Innersta läget har störst öppning ut mot passerrännan vilket innebär att både skal och mos kommer att gå igenom och bli "spill".

    Beroende på äpplena man kör, de kan vara hårda eller mjuka i sin konsistens, tunnt och tjockt skal, och en massa andra parametrar, så kan det ibland behövas köras både två och tre gånger igenom passertillsatsen med mindre och mindre flöde inställt på ställskruven.
    Johan Customer Service
  • Jaha. Det är flödet genom rännan med skrufs som menas. Jag läste det som flödet genom silen dvs det som är passerat. Det finns nog fler än jag som har tolkat fel.
    Lars Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.