Till senaste kommentaren

Ny sladd till äldre modell av Assistenten

Hej!
Jag har en Ankarsrum N4, vart kan jag få tag på en ny sladd? Maskinen fungerar superbra fortfarande 😊 skulle även vilja ha en ballongvisp till. Funkar det? Måste jag ha en annan skål då?
Ingrid Bergfeldt

Kommentarer

 • Hej Ingrid, tack för ditt meddelande.

  Vi har ingen strömsladd hos oss som passar till din maskin.
  Det jag kan rekommendera är att kontakta Electrolux Reservdelslager, eller ta med sladd till en Elbutik

  Vad gäller visparna så passar dessa till din maskin. Du behöver inte en ny vispskål, men du behöver visphuvud och kugghjul som passar.

  Fortsatt fin dag,
  Mikaela Digital Communication
 • Finns det verkligen ingen möjlighet att köpa en sladd till en Assisten N 8 9100108 ser no. 632 5620 Färg orange. Köpt på 1970-talet. Allt fungerar men sladden är skadad. Reservdelar till allt annat finns, varför inte till sladd. Utan el fungerar inte maskinen. Mycket tacksam för hjälp.
  Gunilla Hammarland
  Gunilla Hammarland
 • Hej Gunilla,

  sladden tillverkas inte längre, vilket är anledningen till att den inte finns att köpa. Sannolikt är det så att om det är någon som skulle kunna dra igång den produktionen igen, så är det Electrolux. Har du varit i kontakt med dem?
  Johan Customer Service
 • Tack för svar. Så tråkigt. Hur kan man göra ngt som man kan förutse att det ,kan bli problem med. Kontakt som kan dras ut och in igen. Måste finnas fler än jag som önskar en ny sladd. Ska kolla Electrolux igen!
  Mvh
  Gunilla
  Gunilla Hammarland
 • Hej Gunilla!

  Mycket vatten har flutit under broarna sedan din maskin tillverkades. På den tiden hade man helt enkelt andra standarder, och gällande elkablar är jag inte ens säker på att det fanns några standarder att följa, utan varje maskin och apparat hade en egen variant på sladd. De maskiner vi tillverkar idag använder en standardkabel som går att ersättas utan problem, men det tänket fanns inte riktigt förr i tiden.

  Att starta upp nyproduktion av de här äldre delarna kan tyckas som en enkel match, men man ska ha med sig att det är många timmar som krävs för utveckling, ta fram nya ritningar, miljon-investeringar i att starta upp produktion och köpa in maskiner (som är specialutformade då det som sagt inte är några standardprylar vi pratar om), med mera. Ovanpå detta måste vi lämna någon sorts garanti kring säkerheten att använda en nytillverkad kabel med en gammal maskin, med allt vad det innebär.

  Det finns en efterfrågan, men den är helt enkelt inte stor nog för oss att motivera kostnaderna och tiden det skulle ta i nuläget, tyvärr. Vi är ett förhållandevis litet företag och gör vårt bästa för att de produkter och tillbehör vi tillverkar idag ska passa äldre assistenter (vilket de flesta gör), men i närtid tror jag det kommer vara i stort sett omöjligt för oss att bredda verksamheten till att erbjuda originaldetaljer till 40/50/60 år gamla maskiner.
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.