N7 jämfört med N8

Hej! Vi har ärvt en äldre modell Electrolux Assistent Variomat mod N7 efter svärmor med massor av tillbehör. Jag har förgäves sökt efter en manual för N7 på nätet, men bara lyckats hitta en manual för modell N8. Vid en första anblick verkar de vara exakt samma, men vad vad skiljer mod N7 och N8 åt? Nästa fråga om jag idag vill köpa nya "hålskivor" av er med annan håluppsättning för köttkvarnen till svärmors gamla N7 kommer de nya då att passa?
Henrik Sporre

Kommentarer

 • Hej Henrik,

  tyvärr har jag inte några data på skillnaden mellan de två. Vissa modeller var det ingen större skillnad på, man kan ha ökat effekten på motorn något, bytt ut ett kretskort eller så. De större versionsförändringarna kommer när man hoppar i nummerserien, från N8 till N10 eller N28 till N30. Kolla gärna med Electrolux om dom har kvar data på dessa modeller.

  Angående hålskivorna, är kvarnen original till N7 så kommer de inte passa. Kvarnen som följde med assistenten byttes ut till en grövre modell i och med modell N10, diametern på hålskivorna växte med nästan en centimeter.
  Johan Customer Service
 • Hej Johan,

  Tack för svar :). Jag har en följdfråga om modell N7. Vågar jag köra alla delar i diskmaskinen så som t.ex. hålskivor, kvarnen och kvarnskruven. Flera av delarna är ju i plast. Även kvarn och kvarnskruv inuti den.
  Henrik Sporre
 • Hej Henrik,

  generellt kan man säga om plast att, ja, det går bra att köra dem i diskmaskinen, men räkna med kortare livslängd på grund av långvarig exponering mot värme och starka diskmedel. Kan tyvärr inte säga något exakt om delarna till just din kvarn då vi har väldigt lite data på dem, men mitt råd skulle vara att handdiska dem om du vill se till att de håller så länge som möjligt.

  Kvarnen och skruven gissar jag är tillverkad i gjutjärn och/eller stål? Det brukar de flesta vara i dessa årgångar, där gäller handdisk.
  Johan Customer Service
 • Hej!
  Jag söker en sk. matarskruv till assistent variomat mod N7.

  Marie-Louise. Hilmersson

  Marie-Louise Hilmersson
 • Hejsan Marie-Louise,

  vi har dessvärre inga sådana, den matarskruven har inte varit i produktion sedan slutet på 70-talet.
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.