Köttkvarn och passersats

Hej!
I er kompabilitetstabell https://www.ankarsrum.com/se/kompatibilitet/ så finns det ingen information om passersatsen.

Jag har en N26 och kan få en köttkvarn modell 8 nu, och som jag förstår det så kommer den att passa till min maskin.

Men jag undrar om det även gjordes passersatser till kvarnen med modell 8 eller om alla passersatser endast passar modell 10?

Vad är det i så fall för skillnad mellan dessa?
Susanne Köhler

Kommentarer

 • Hejsan!

  Alla kvarnar passar till alla assistenter, kort och gott. Dock är den äldre modellen, kvarnmodell 8, något mindre än modell 10. Modell 10 började tillverkas 1978.

  De passertillsatser vi tillverkar idag passar enbart till modell 10. Jag tror att det tillverkades passertillsatser även till modell 8, men vet inte hur lätta eller svåra dessa är att få tag i, men de finns således enbart tillgängliga på begagnatmarknaden.
  Johan Customer Service
 • Hej!
  Jag köpte en ny Ankarsrum förra året eftersom min gamla N7 assistent lagt av. jag undrar nu om de tillbehör (kvarnhus, kvarnvals, passervals osv) från N7 passar till min nya maskin?
  Margareta
  Margareta Verdrengh
 • Hej Margareta,

  ja, de gamla tillbehören passar fortfarande. 😀
  Johan Customer Service
 • Hej!
  Jag har nu använt passersatsen som jag köpte begagnat till min N26. När jag satte ihop den tog jag den vita lilla "snurran" och satte den på den stora "snurran" som finns i kvarnen. Sedan satte jag dit "struten" och därefter en fjäder och tillsist "silen" som jag skruvade fast tillsammans med pipen. När jag sedan passerade äpplena så kom det väldigt mycket fin äppelmos ut genom pipen också och inte bara kärnhus, kärnor som jag hade trott. Så min fråga är om jag satte ihop delarna fel eller om tanken är att man ska köra igen det som inte passeras en gång till som standard?

  Tack för hjälpen!
  Hälsningar
  Susanne
  Susanne Köhler
 • Hej Susanne!

  vilken passertillsats använder du, den varianten med fjäder eller den nyare med ställskruv på sidan? Skicka gärna bilder på hur du har monterat. 😀
  Johan Customer Service
 • Hej!

  Den gamla med en fjäder. Se bilderna för hur jag monterade det och hur mycket mos som kom ut i pipen där endast "avfallet" ska komma...

  Med vänlig hälsning,
  Susanne

  Susanne Köhler
 • Hej Susanne,

  det där ser rätt ut tycker jag. Dessvärre har den passertillsatsen du använder inte varit i produktion sedan nittiotalet, så kunskapen är dessvärre begränsad om vad det kan vara som är fel, men det är något med fjädern och ventilen som sitter i fjädern som spökar. Blir det någon skillnad om du vänder fjädern åt andra håller? Är det original-fjädern eller har den kompletterats med någon annan fjäder?
  Johan Customer Service
 • Hej
  Vi har en maskin som är cirka ett år gammal. Nu försöker vi göra äppelmos. Vi har skruvat ihop maskinen efter beskrivning och bästa förmåga. Äpplen har vi delat och förvällt så de blir mjuka.
  När vi kör dem i maskinen så kommer det lika mycket mos i avfallet som i moset. Detta händer även när vi kör avfallet en andra gång.
  Vad har vi gjort för fel?
  Vi förväntade oss en väldigt liten avfallsmängd som är nästan torr redan vid första körningen.
  /Krister
  Krister Persson
 • Hej Krister,

  det varierar väldigt mycket beroende på vilka äpplen man kör genom maskinen, hur man bakat dem innan (kokt eller kört dem i ugnen), samt hur man ställer in ställskruven på passertillsatsen.
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.