Kompabilitet

Hej!
Jag har en gammal Electrolux N20 därdegkniven saknas. Ser att det finns knivar till en modell som heter N25. Jag har förstått att något skiljer dessa åt men har inte fått klarhet i vad. Kan ni hjälpa mig med detta?
Daniel Nordin

Kommentarer

 • Hejsan,

  Degkniven till N25 och framåt är tunnare i godset och passar inte i gamla maskiner.
  Johan Customer Service
 • Hej!
  Tack för ert svar! Så om man ordnar en ”hylsa” till maskinen så hålet blir 8mm så bör det funka? Kan själv tillverka en sådan väldigt enkelt nämligen.
  Daniel Nordin
 • Hejsan,

  ja, jag har själv funderat i dom banorna på sista tiden. Den gamla degkniven var 10 mm tjock medan den nya är 8 mm. Så en 1 mm tjock hylsa borde göra jobbet. Dock är det inte helt omöjligt att den nya kniven också har en annan vinkel än den tidigare, så jag kan inte säga hur pass bra det skulle fungera.
  Johan Customer Service
 • Ja, jag har en gammal maskin hemma jag fick av min mamma för många år sedan. Saknar kniven hela tiden så jag står och jäklas med en stekspade och ”presser ner” bröddegen hela tiden vilket som du säkert förstår blir ett väldans bök och helt 100 blir det inte. Vi är en stor familj här hemma så jag bakar allt bröd vi äter.
  Tänkte ge mig i kast att prova med en hylsa. Ska bara ta och beställa en kniv först. Är inte passformen helt 100 tror jag det funkar hjälpligt. Plast går annars att forma med hjälp av värme så jag tror absolut det kan vara värt ett försök.
  ​Tack för all hjälp så långt!


  Daniel Nordin
 • Hej Daniel,

  jag förstår, kniv är så klart bättre än ingen kniv, antar jag. Återkom gärna om du testar, är nyfiken på resultatet!
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.