Till senaste kommentaren

Frysa kvarnhus och kvarnvals vid använding av pastadiskar?

Hej,

Jag försökte göra pasta idag med pastadiskarna. Problemet var att när pastan kom ut ur diskarna var den så kletig att innan pastan nådde tallriken under med mjöl var pastan så intrasslad i sig själv att det inte gick att lösa med mjöl. Desto längre jag höll på, desto värre blev det. Något jag märkte var att pastan var varmare än rumstemperatur när den kom ut ur kvarnen.


1.Skulle det hjälpa att lägga kvarnhus och kvarnvals i frysen en halvtimma innan man börjar arbetet?

2. Skulle man även kunna lägga pastan i frysen? Den borde nog inte vara helt frysen, då ringarna kan förstöra, men det känns som desto kallare), desto mindre kletig är den. Nu hade jag den i 30min i kylskåpet, kanske en timma hade varit bättre?

Degen innan kylning:
.
Den första pastan när maskinen var kallare som blev ok, men ändå lite för klettig:

Den kokta pastan som gjordes i slutet som blev galet kletigMed vänliga hälsnigar,
Niclas

Niclas

Kommentarer

  • Hejsan Niclas,

    jag tror inte det är en dum idé att prova frysa kvarnen innan. Jag hade nog också rekommenderat dig att testa med lite mer mjöl i degen nästa gång för att den inte ska bli fullt så kletig. Då bör den passera bättre genom skivorna.

    På grund av att ägg gärna skiftar i storlek så handlar det i mångt och mycket om att få in känslan för degen, det är svårt att använda exakt samma mått varje gång, om man inte t.ex. väger råvarorna i samband med blandningen.
    Johan Andersson Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.