Till senaste kommentaren

Degen klättrar upp längs med degkroken och blir inte tillräckligt knådad.

Degen klättrar upp runt degkroken och ligger stilla där medan skålen snurrar (och "nöter" bara lite i botten av degen. Degen blir knappast bearbetad. Vad gör jag för fel. Jag upplever konstruktionen med en stillastående krok lite konstig. På min gamla assistent 2 krokar som arbetar i olika riktningar och bearbetar degen effektivt.
Olle

Kommentarer

 • Hej Olle, tack för ditt meddelande.

  Det är svår att svara på utan att veta mer kring vad du har gjort för recept, hur stor deg osv. Du har även använt degkniven när du har använt degkroken? Degkniven ska alltid vara monterad tillsammans med degkrok eller degrulle. 

  Här är en bra snabbguide på vad du ska tänka på när du knådar deg med Ankarsrum: https://www.ankarsrum.com/se/snabbguide-knada-deg/

  Det finns även många bra filmer att kika på här.

  Fortsatt fin dag,
  Mikaela Digital Communication
 • Jag är inte alls nöjd med min maskin. Jag gör ert recept på ”Baguetter” och använder degkniv och degkrok. Degen knådas inte alls utan bara snurrar runt. Vi försöker manuellt få degkroken att jobba men inget fungerar. Det slutar alltid med att vi måste ta upp degen och knåda för hand och det kan ju inte vara meningen?
  Jag trodde att Ankarsrum var en robust och enkel maskin men den motsvarar inte alls mina förväntningar.
  Jag vill få svar på detta, tack!
  Gunilla Palmqvist
  Gunilla Palmqvist
 • Hej Gunilla,

  det låter spontant som att du har lite för mycket mjöl i förhållande till vätska i din deg. Blir den för torr för snabbt så händer det att den har svårt att knådas. Var försiktig mot slutet av degblandningen så att det inte blir för mycket mjöl på en gång. Låt mjölet helt och hållet arbetas in innan du tillför mer.
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.