Hur rengör jag min maskin?

Hur rengör jag maskinen?
Johan Customer Service

Kommentarer

 • Hej!

  Drag alltid ut stickproppen innan rengöring. Torka av maskinen när den använts. Oftast räcker det med en fuktig torkduk, men om nödvändigt, använd lite handdiskmedel.

  Lycka till!

  Mikaela Digital Communication
 • Hej! Hur kan jag återställa delarna som absolut inte får gå i diskmaskinen! ? Av misstag kom de med i diskmaskinen. De är ju alldeles gråa nu och man blir svart om händerna när man tar i dem!

  Jan-Sture Magnusson
 • Hejsan,

  återställa kommer bli svårt, diskmaskinen förstör ytbehandlingen kvarnen (och andra detaljer i aluminium). Svärtningen går att reducera, eller i bästa fall stoppa genom att koka delarna i vatten och citronsyra, se instruktionen nedan.

  1. Diska av så mycket du kan av svärtan med varmt vatten och diskmedel
  2. Lägg delarna i en gryta med kokande vatten så att de täcks
  3. Ha i en påse citronsyra (c:a 30 gram) per liter vatten
  4. Låt koka i 30-40 min
  5. Ta upp och torka av ordentligt. Smörj in den med matolja

  Vi har fått kvarnen att sluta svärta av sig med hjälp av detta. Den kommer dock aldrig bli lika blank och fin som den var innan, men förhoppningsvis så går den att använda. Kör igenom något annat än dyrt kött i början, typ potatis eller lök istället, tills du ser att det som går igenom är rent och fritt från svärta. Efter varje användning handdiskas kvarnen och smörjs med matolja.
  Hjälper inte detta kan man prova att göra om behandlingen en gång till.
  Johan Customer Service
 • Går det inte att tillverka även dessa delar i rostfritt, eller varför har ni valt material som måste handdiskas? Det vore verkligen skönt att slippa hålla koll på vad som går att köra i diskmaskinen och inte.
  Helena
 • Hej Helena,

  val av material är en blandning av många faktorer, men en kvarn i rostfritt som ofta föreslagits som alternativ hade sannolikt varit flera gånger dyrare än den kvarnen vi har idag. Dessutom är produktionen av dagens kvarn fortfarande kvar i Ankarsrum, något som skulle vara svårt med en kvarn i annat material.
  Johan Customer Service
 • Hej, vi har fått smuts ner i det primära kraftöverföringen (koppen man sätter ner degskålen i). Vi undrar om det går att rengöra denna på något vettigt sätt. Kan man ta loss den?
  Joakim
 • Hej Joakim,

  det går inte att ta loss den, men du kan använda till exempel en flaskborste för att komma åt nere i botten.
  Johan Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.