Till senaste kommentaren

En gammal Electrolux assistent, N8, som börjar ge sig

Min assistent är urgammal, har för mig att detta N8 säger när den är tillverkad. Det står på den lilla metallplattan under maskinen. Det är två saker som krånglar.

1) Degbunken snurrar upp sig när den arbetar lite tyngre deg. Låter jag den hållas kör den på tills det börjar skrika i metallen och sedan stoppar den själv. Sedan får man bända loss degbunken (för den sitter då fast, liksom snett) och starta igen. Eftersom detta inte är så käckt, får man stå och vakta och stoppa när den har skruvat upp sig en bit, stoppa, trycka ner bunken och starta igen.
2) Det finns i princip bara en hastighet på den. Så jag kan aldrig arbeta en deg långsamt och senare snabbare. Ratten man reglerar hastighet med har minimal påverkan på hastigheten.

Vad säger ni? Är den ohjälpligt förlorad så jag ska köpa en ny Ankarsrum?

Kommentarer

 • Hej Inger, tack för ditt meddelande.

  Din maskin är tillverkad på 70-talet, så den är nästan 50 år gammal 😀

  Det är tyvärr så att dom reservdelar som fanns kvar till dessa äldre modeller har tagit slut, så dessvärre har vi inte möjlighet att åtgärda dom problem som du beskriver.

  Dagens assistenter har 7 års garanti, finns i många fina färger, och många av dina äldre tillbehör passar även till den nya modellen.

  Trevlig kväll!
  Mikaela Digital Communication
 • Hej!
  Har en gammal N8 som nu ger sig och jag är i begrepp att köpa en ny.
  Till min N8 har jag nog det mesta utom visp och pastamaskin och degkrok.
  Går de gamla tillbehören att använda. Mest intresserad av om köttkvarn, passerdel, och korvtillsats är kompatibla.
  En fantastisk maskin som alla hushåll borde ha!!!
  Gina Romland
 • Hej Gina!

  Wow, vad häftigt att höra om en maskin som arbetat på så länge! Flera av tillbehören kan du absolut spara och använda tillsammans med en ny Ankarsrum-maskin.

  Vad gäller köttkvarnen så har den tillverkats i två olika varianter genom åren, Modell 8 och Modell 10, där Modell 10 är den som passar dagens maskiner. Du ser modellmärkningen på baksidan av den fyrbladiga kniven, där det står antingen 8 eller 10.

  Om du har fler tillbehör du undrar över, skicka gärna ett mail till info@ankarsrum.com så kan vi tillsammans se över vilka som passar dagens maskin!
  Johan Andersson Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.